Neem je onderzoek mee op ondernemersavontuur

De centrale interfacedienst UGent TechTransfer en de meer dan 25 decentrale Business Development Centers ondersteunen onderzoekers bij het ontwikkelen van baanbrekende wetenschap om innovaties op de markt te brengen. Samen zoeken ze met jou naar opportuniteiten in jouw onderzoek, bekijken ze welke valorisatiestrategie de beste optie is, leggen ze contacten met mentoren en adviseurs,... 

Neem contact op met een van onze business developers 

UGent Venture Track

Is jouw startup-idee gebaseerd op je academisch onderzoek? Neem deel aan de UGent Venture Track, een traject voor ondernemende onderzoekers die een UGent spin-off willen oprichten. 

Durf Ondernemen!

  • Heb je een ondernemend idee dat niet gebaseerd is op jouw onderzoek? Neem een kijkje bij Durf Ondernemen!, het aanspreekpunt voor ondernemerschap aan de UGent.
  • Meer info

Cursussen over ondernemen aan UGent

De UGent biedt tal van opleidingen over ondernemen, voor verschillende fases in het vormgeven van je ondernemende ideeën en in verschillende onderzoeksdomeinen. 

Financiering

Heb je een proof of concept? Dan kun je projectfinanciering aanvragen bij het Industrieel OnderzoeksFonds (IOF) om je innovatief project naar de markt te brengen.

UGent spin-offs

Sinds 1996 is UGent TechTransfer verantwoordelijk voor het creëren van meer dan 120 nieuwe technologiebedrijven op basis van academisch onderzoek dat is gegenereerd binnen en eigendom is van de UGent. Jaarlijks richt ze gemiddeld zes à acht nieuwe bedrijven op. Dit leidt duizenden euro's terug naar universitair onderzoek, komt de lokale economische ontwikkeling ten goede en creëert veel nieuwe banen in de regio.