Naar het buitenland voor studie, stage of onderzoek

Wil je tijdens je studies aan de faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen naar het buitenland? Dat kan, voor studie, onderzoek of stage! Onder meer het programma Erasmus + geeft jou de mogelijkheid om een deel van je studies aan een Europese of niet-Europese partneruniversiteit door te brengen, maar er zijn ook andere mogelijkheden.

Getuigenissen

"Thanks to Erasmus, I practiced two languages and I experienced the enormous cultural diversity of Europa. With these experiences I can now work independent and in team in multi-cultural and multi-lingual environments."

Ad, Bielefeld 2012-2013

"Erasmus in Lissabon was een mijlpaal in mijn leven. Dankzij mijn Erasmus kwam ik in contact met collega-studenten uit Europa, Azië en de Verenigde Staten. In de universiteit (Universidade Nova de Lisboa) voerden we in deze internationale scene debatten over migratie, post-kolonialisme en de toekomst van de Europese Unie. Als het aan mij lag, dan werd Erasmus een verplichte ervaring voor iedere politiek wetenschapper."

Elien, Lissabon 2010-2011

Benieuwd naar meer verhalen? Klik dan hier.

Waarom op Erasmus?

Prof. dr. Ferdi De Ville vertelt je meer over Erasmus en EU integratie

Naar het buitenland - informatiemomenten

Naar het buitenland voor studie (o.a. Erasmus) - op uitwisseling in PSW

Naar het buitenland voor onderzoek

Naar het buitenland voor stage

Naar het buitenland voor summer/winter school of korte verblijven

Meer internationalisering

Naar het buitenland na je studies

Internationalisation at home 

      • lezingen en activiteiten

Buddy van internationale student

      • vrijwilligers gezocht

Interculturele voorbereiding 

Duurzaam Reizen

Als faculteit ondersteunen we het duurzaam reisbeleid van de UGent.

OPGELET - Reisadvies UGent CORONA

Op dit moment krijgt geen enkele student van de Universiteit Gent nu al de toestemming om volgend academiejaar naar het buitenland af te reizen in het kader van de studies. Een goedgekeurde uitwisselingsaanvraag, een aanvaarde nominatie door je gastinstelling, een positief signaal van je stage-organisatie of de toekenning van een beurs zijn momenteel allemaal voorwaardelijk.

Disclaimer: 

Maar nu zowat de hele wereld en het hoger onderwijs worden getroffen door de gevolgen van de corona-pandemie, kunnen we niet om de impact hiervan heen. Momenteel verbiedt de Belgische overheid niet-essentiële reizen en is de situatie aan veel buitenlandse universiteiten of organisaties erg onzeker. Dat betekent dat voorlopig geen enkele student van de Universiteit Gent nu al de toestemming krijgt om volgend academiejaar naar het buitenland af te reizen in het kader van de studies. Enkel door een expliciete mededeling van de crisiswerkgroep actueel@ugent.be dat je mag vertrekken, kan je op termijn toestemming krijgen.

Corona en reizenbeleid UGent

Corona en Ugent beleid naar het buitenland voor studie

Online uitwisseling

Door de crisis en de reisbeperking wordt uitzonderlijk online uitwisseling voor stage/onderzoek toegestaan. Hiervoor wordt de reeds afgekeurde uitwisselingsaanvraag weer goedgekeurd en je uitwisseling via curriculumonderdeelrealisatie gekoppeld aan het stage- of onderzoeksvak. Contacteer rio.psw@ugent.be en je promotor.

Contact 

Informatie voor buitenlandse studenten

    Gerelateerde inhoud