Lezingen en workshops rond dekolonisatie

(14-10-2021) Het Lerend Netwerk dekolonisatie organiseert in het academiejaar 2021-2022 een reeks openbare lezingen en workshops rond dekolonisatie.

Op 28 en 29 oktober vindt de eerste lezing en workshop plaats -  "On Decolonizing Higher Education" door Stephanie Collingwoode Williams.

Stephanie Collingwoode Williams is antropologe, maatschappelijk werkster, trainer, consultant en activiste. Ze is een expert in antiracisme, intersectionaliteit, klimaatrechtvaardigheid, feminisme, queerness en biracialiteit. Stephanie is opgegroeid in Ghana, en heeft gestudeerd in Nederland en België, waar ze betrokken is geweest bij verschillende klimaatrechtvaardigheids- en antiracistische bewegingen, zoals Code Rood en Kick-Out Zwarte Piet. Door de jaren heen heeft ze deelgenomen aan acties tegen de verheerlijking van de koloniale geschiedenis van België. Meer recent was ze actief als woordvoerder van het Belgian Network For Black Lives, dat Black Lives Matter marsen organiseerde in België (2020). Stephanie is ook curator van een dekoloniaal festival (SOKL), spreker en vrijwilliger voor Black History Month België en andere collectieven. Ze houdt van schrijven, van gedachten wisselen over een veelheid van onderwerpen en van werken aan gemeenschap.
  • 28 oktober (19u30-21u00) – Lezing – Campus Ufo: Technicum Aud. D
  • 29 oktober (10u00-12u00) - Workshop – Campus Ufo: Technicum lokaal 2.11

 

Deelname is gratis, maar registratie is verplicht: https://webappsx.ugent.be/eventManager/events/OnDecolonizingHigherEducationCollingwoodeWilliams

Voor meer informatie over het Lerend Netwerk, schrijf je in op de Ufora pagina:https://ufora.ugent.be/d2l/le/discovery/view/course/539601 

Save the dates:

  • 24 en 25 november: lezing en workshop: On racism and sexism in academia: how to assess and address it 
  • 15 en 16 december: lezing en workshop: On decolonizing teaching and learning – Olivia Umurerwa Rutazibwa