Geertrui Mieke De Ketelaere

Over mezelfMieke De Ketelaere

Geertrui Mieke De Ketelaere is ‘director AI’ bij imec (IDLab). Ze heeft een master in burgerlijk en industrieel ingenieur en specialiseerde zich in robotica en artificiële intelligentie gedurende haar studies. Gedurende de voorbije 25 jaar werkte ze samen met verschillende multinationals op alle aspecten van data en analyse (IBM, Microsoft, SAP, SAS, etc). Bij imec is Mieke De Ketelaere verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de AI strategy en roll-out. Vanuit een adviserend standpunt is ze gespecialiseerd in het definiëren van ‘AI business canvas’, van mogelijke waarde tot bestaande risico’s. Vanuit haar begrip van de nieuwe digitale datastromen en AI technologie, is Mieke De Ketelaere een gastspreker omtrent digitalisatie bij verschillende business schools. Tijdens haar publieke presentaties plaatst Mieke de focus op de demystificatie van de hype rond AI en haalt ze ook niet-technische onderwerpen aan, zoals data privacy. In 2018 werd ze in België genomineerd als ‘ICT woman of the year’.  

Kort intro over de lezing

Onderzoek toont ons dat -  ondanks de toegenomen interesse in en adoptie van artificiële intelligentie in ondernemingen – 85% van de AI projecten er uiteindelijk niet in slagen om de initiële beloften tegenover de bedrijven na te komen.  AI teams claimen dat een grote bron van AI uitdagingen zich situeren bij senior leidinggevenden die er niet in slagen om de waarde te zien die AI kan brengen. Echter, is dit wel het echte probleem? Meerdere factoren spelen een rol wanneer men een AI project wil gaan ontwikkelen en implementeren: data, vaardigheden, begrip van het domein, bedrijfscultuur, AI strategie, data strategie, het team … Dit zijn maar enkele onderwerpen die een belangrijke rol spelen in het succes van AI projecten.  

In deze sessie zullen we kijken naar ‘the good, the bad, and the ugly’ resultaten van AI, anno 2021. Op die manier zal je begrijpen dat AI niet enkel gaat over data en technologie, maar ook over de nood aan goede beslissingen, gebaseerd op mensen en processen.  

Wanneer?
Vrijdag 29/10 om 09:30

Waar?
Ceremoniezaal (Campus Aula, Volderstraat)

Streaming
Volg nu live

Fysiek de lezing bijwonen?
Schrijf je in