Glen Joris

Onderzoeker verbonden aan de onderzoeksgroep Center for Journalism Studies van de vakgroep Communicatiewetenschappen aan de Universiteit Gent.

 

 

+329 264 68 82     |     @JorisGlen    |     LinkedIn


Nieuwsdiversiteit
Algoritmes
Privacy en databeheer
Digitale informatietechnologieën

 

Glen Joris is doctoraatsstudent verbonden aan de onderzoeksgroep voor Media, Innovatie en CommunicatieTechnologieën (imec-mict-UGent) en de onderzoeksgroep Center for Journalism Studies (cjs). Hij studeerde in 2014 af als bachelor Communicatiemanagement (Artesis-Plantijn Hogeschool) en vervolgde zijn opleiding aan de Universiteit Antwerpen. In 2016 behaalde hij zijn masterdiploma. In zijn thesis onderzocht hij waarom Vlaamse jongeren en jongvolwassenen gebruik maakten van zogenaamde ad blockers om reclame vermijden.

Na een korte periode als marketeer bij een onafhankelijke nieuwswebsite in Vlaanderen, startte hij in maart 2017 als onderzoeker bij imec-mict-UGent. In zijn eerste onderzoeksproject onderzocht hij hoe bedrijven en onderzoeksinstellingen omgaan met (persoonlijke) data en hoe nieuwe informatietechnologieën deze processen konden verbeteren. Sinds maart 2018 werkt hij op het onderzoeksproject NewsDNA. Het doel van het project is om een nieuw algoritme te ontwikkelen waarin nieuwsdiversiteit centraal staat.

Biblio