Buddy programma

De faculteit organiseert een buddyprogramma waar lokale studenten worden toegewezen aan een internationale student. De lokale studenten zorgen voor een eerste welkom, en leiden de internationale studenten rond op de faculteit en de stad. Ze zijn voor de bezoekende studenten het eerste aanspreekpunt voor praktische vragen.

Misschien heb je zelf al een buitenlandervaring als student achter de rug? Dan heb je ongetwijfeld ondervonden hoe ingewikkeld het kan zijn om je in een nieuwe omgeving te oriënteren (waar vind ik de faculteit, de studieprogramma’s, de winkels, de studentenrestaurants,…?) en weet je dat het moeilijk is om vertrouwd te raken met de plaatselijke gewoonten. Of misschien heb je gewoon interesse voor andere talen en culturen, en help je graag nieuwe internationale gasten om zich thuis te voelen in Gent. Dan is dit iets voor jou!

Zowel in het eerste (vanaf september) als in het tweede semester (vanaf februari) komen heel wat internationale studenten aan onze faculteit toe. De eerste dagen brengen ze vaak zoekend en vragend door. Hoe leven, studeren en werken wij, Vlamingen? En wat doen we tijdens de weekends thuis?

Ook blijkt het niet gemakkelijk te zijn om contact te leggen met de Vlaamse studenten.

Daarom zoeken we voor onze internationale studenten een meter of peter. Als buddy help jij één of meerdere internationale studenten om hun weg te vinden en zich in het Vlaamse studentenleven te integreren.

Zie jij zo’n uitdaging wel zitten? Schrijf je in.

Vragen? Contacteer Carine Focquaert.