Bezoek aan het Zwin Natuur Park

Het Zwin  ©Jan_D_HondtDe alumnidag gaat door in het Zwin Natuur Park. De immersieve expo ‘Verdwenen Zwinhavens’ bevindt zich in het bezoekerscentrum, maar je kan op 4 september uiteraard ook het hele park bezoeken!

Het Zwin Natuur Park is een ‘internationale luchthaven voor vogels’. Je krijgt met je gezin een instapkaart voor een boeiende vlucht over de Zwinvlakte, doorheen het huttenparcours in het park en in de permanente interactieve tentoonstelling. De trekvogels nemen je mee op een fascinerende trektocht vol verrassingen! September is de beste maand om de visarend te zien!

Het huttenparcours is dan weer een belevingsroute die volledig toegankelijk is met kinder- en rolwagens, en die je onder andere langs een voederhut, een zoetwaterlaboratorium en een luisterhut voert.

Weer of geen weer, het kijkcentrum als observatiepost garandeert je een panoramisch zicht op de Zwinvlakte, met water, slikken en schorren en de vogeleilanden. Er staat hier ook een kijker opgesteld waar je via virtual reality een blik kan werpen op het historische landschap.

Je kan ook kiezen voor een wandeling in de Zwinvlakte: dat kan via een wandelroute, of op het blotevoetenpad.

De bistro van het Zwin, The Shelter, is de hele dag open voor een hapje en een drankje. Er is daar ook een kleine speeltuin.

Neem tot slot zeker de tijd om even langs te gaan op de panoramatoren. Van hieruit heb je een machtige uitkijk op de Zwinvlakte, de Zwinduinen en -polders en zelfs op de zee!