Alumnidag 2022

Helaas moeten we het programma van de alumnidag van 21 mei 2022 sterk reduceren. We registreerden maar een fractie van het aantal inschrijvingen dat we verwacht hadden. Wie inschreef, krijgt het inschrijvingsgeld uiteraard volledig terug.

Zowel het voormiddag-  als het avondprogramma valt volledig weg. In de namiddag laten we twee activiteiten doorgaan: de stadswandeling en het bezoek aan de Boekentoren. Wie hiervoor inschreef, kan gratis deelnemen. We storten uw inschrijvingsgeld terug.

We laten nog nieuwe deelnemers voor de stadswandeling toe. U kan gratis inschrijven via het alumniportaal Infinitum:

We excuseren ons voor het ongemak, en hopen u binnenkort op één van onze alumni-evenementen te verwelkomen!

Stadswandeling 

Rondleiding langs enkele plekken in de Kuip van Gent die belangrijk waren in de geschiedenis van de Nederlandse Taal en Literatuur. Op elke plek zullen masterstudenten Nederlands een uitleg geven. Zij doen dit als opdracht voor hun vak Professionele Nederlandse Taalvaardigheid.

Praktisch

Aanmelden in de faculteitsbibliotheek (Rozier 44) om 14.00 uur stipt
Wandeling van 14.00 u. tot 17.00 u.

Rondleiding Boekentoren

Sylvia Van Peteghem neemt een groepje alumni mee naar de iconische boekentoren. Als oud-hoofdbibliothecaris, en alumna van de faculteit, spreekt zij over de hele geschiedenis van het gebouw en de collectie, en getuigt ze over de bijzondere inspanningen die werden geleverd voor de recente restauratie van het monument.

Praktisch

Aanmelden in de faculteitsbibliotheek (Rozier 44) om 14.00 uur stipt
Wandeling van 14.00 u. tot 14.45 u.

Contact

Annelies Van Wittenberghe
annelies.vanwittenberghe@ugent.be 
0485 46 86 57