Nieuwsberichten

UGent-alumnidag op zondag 26 maart

Mis je je studententijd of wil je oude studiegenoten terugzien? Kom naar de allereerste Alumnidag op zondag 26 maart voor een flinke dosis nostalgie!

Lees verder...

Drie nieuwe ERC Starting Grants aan de UGent

In de ERC 2022 calls won de UGent 13 nieuwe ERC Starting Grants en 6 nieuwe Consolidator Grants.

Lees verder...

Faculteit wil € 5.000 inzamelen voor Syrië en Turkije

Doneer vandaag nog en help om ons doel van € 5.000 te bereiken!

Lees verder...

Professor Dame Sarah Springman wordt eredoctor aan de UGent

Op Dies Natalis, dit jaar op 24 maart, kent de UGent een institutionele eretitel toe aan professor Dame Sarah Springman en aan de heer Frans Timmermans.

Lees verder...

Jonge Academie kiest twee LW-collega’s onder haar nieuwe leden

De Jonge Academie verwelkomt deze maand twee nieuwe LW-collega’s in haar rangen. Het gaat om Gillian Mathys en Paul Michael Kurtz.

Lees verder...

Francqui Fellow Arthur Frank te gast aan de UGent

Van 20 februari tot 3 april is de internationaal gerenommeerde Health Humanities scholar Arthur Frank (University of Calgary) te gast aan de UGent, op uitnodiging van de faculteiten Letteren & Wijsbegeerte en Geneeskunde & Gezondheidswetenschappen.

Lees verder...

Alumni Tom Lanoye en Tülin Erkan genomineerd voor de Boon literatuurprijs

Twee van de vijf kanshebbers voor de Boon literatuurprijs studeerden ooit af aan onze faculteit! Tom Lanoye en Tülin Erkan vertellen ons meer over hun keuze om talen te studeren en over hun studententijd aan onze faculteit.

Lees verder...

Internationale postertentoonstelling ‘Stand With Ukraine’ komt naar Gent

Naar aanleiding van 1 jaar oorlog in Oekraïne ontvangt de faculteitsbibliotheek Letteren en Wijsbegeerte een internationale tentoonstelling van anti-oorlogsposters. De affiches worden in 2023 wereldwijd in 45 tentoonstellingen voorgesteld.

Lees verder...

Gespreksavonden: Oekraïne, grensland?

De Humanities Academie van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte organiseert in februari en maart vier gespreksavonden rond Oekraïne.

Lees verder...

Twee alumni op shortlist de Boon voor literatuur

Op vrijdag 13 januari maakte Bent Van Looy tijdens een live uitzending van ‘Culture Club’ vanuit de Krook de shortlist van de Boon voor literatuur bekend. Twee LW-alumni haalden die shortlist: Tom Lanoye en Tülin Erkan.

Lees verder...