Inschrijven en toelatingsvoorwaarden

Onderdelen van deze pagina: 

 

Toelatingsvoorwaarden

Er zullen maximaal 30 personen toegelaten worden tot de volledig opleiding zodat de praktijklessen voldoende begeleid kunnen worden.

Dit postgraduaat is in eerste instantie gericht op kinesitherapeuten die de afstudeerrichting ‘Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie bij Kinderen’ hebben gevolgd. Zij komen in aanmerking voor de Bijzondere Beroepsbekwaamheid in de Pediatrische Revalidatie na het volgen van deze opleiding.

Kinesitherapeuten die  de afstudeerrichting ‘Geestelijke Gezondheidszorg’ hebben gevolgd en zich nog meer bijzonder willen verdiepen in de doelgroep Kinderen en Jongeren kunnen ook de opleiding volgen.

Andere kinesitherapeuten en ergotherapeuten of personen werkzaam in de gezondheidszorg of het onderwijs, met minimaal een bachelor diploma, kunnen een gemotiveerde aanvraag indienen om de opleiding te volgen.

 

Hoe inschrijven?

STAP 1

Vanaf 31 mei 2021  kan je je kandidaat stellen voor het volgen van de opleiding via een gemotiveerd schrijven met korte CV aan pgop.pmt@ugent.be . Dit is nog geen definitieve inschrijving.

STAP 2 :

Na toestemming van de opleidingscoördinator kan je jouw inschrijvingsaanvraag doen.

Indien je dit academiejaar 2021-2022 ingeschreven bent als student aan de UGent kan je via https://oasis.ugent.be je aanvraag doen. Van zodra je een bevestigingsmail ontvangen hebt, kunt je inloggen met je UGent-gebruikerscode en wachtwoord op https://oasis.ugent.be om uw inschrijving vast te leggen.

Indien je dit academiejaar 2021-2022 niet ingeschreven bent als student aan de UGent dien je je online te registreren. Alle info hierover is terug te vinden op de volgende webpagina: https://www.ugent.be/student/nl/administratie/inschrijven/overzicht.htm

Subsidies - KMO portefeuille

Daar UGent een erkende dienstverlener is, kan je subsidieaanvragen indienen voor deze postgraduaatsopleiding. Dit kan er voor zorgen dat de Vlaamse Overheid tot 40% van jouw inschrijvingsgeld mee helpt betalen! Surf snel naar http://www.kmoportefeuille.be  want je aanvraag moet binnen de 14 dagen na de start van de opleiding aangevraagd worden. Bij vragen of problemen, kan je bellen naar het gratis nummer 1700.

Meer uitleg over de registratie met een gedetailleerd stappenplan vind je hier .

 

Inschrijvingsgeld (2021 - 2022)

Het actuele inschrijvingsgeld kan u vinden in de centrale studiegids.

Onder programma kan u terug vinden hoeveel studiepunten gekoppeld zijn aan elk onderdeel. Duur: 1 academiejaar,  lessen verspreid over 18 weken.