Van onderzoek naar toepassing

Overzicht van de ondersteuning rond ondernemen en valorisatie aan UGent

Aan de UGent zijn drie grote organisaties actief die studenten en wetenschappers ondersteunen bij valorisatie. Ze bestaan uit:

 1. DO! (afkorting van Durf Ondernemen) - gericht op zowel studenten als onderzoekers
 2. Het centrale Tech Transfer Office
 3. Het Industriële OnderzoeksFonds - beide gericht op ondersteuning van onderzoekers die hun onderzoeksresultaten willen vertalen naar een specifieke toepassing.

De geboden ondersteuning bestaat uit:

 1. Cursussen die studenten en onderzoekers kunnen volgen
 2. Coaching en training om hen de basis mee te geven rond het opzetten van een bedrijf en/of het evalueren van het marktpotentieel van de resultaten die met hun onderzoek worden gegenereerd.

Funnel research

Hoe start ik?

DO! Tech Transfer

Meer info over DO!

DO! is het expertisecentrum voor ondernemerschap aan de UGent. Dit centrum vormt een aanspreekpunt voor alle UGent’ers die denken aan ondernemen en een springplank naar verdere begeleiding bij aansluitende diensten en programma’s. Het doel van DO! is om alle studenten en onderzoekers correct te informeren over de voor- en de nadelen van een carrière als ondernemer, om hen zoveel mogelijk ondernemende competenties te laten verwerven, en om de officiële student-ondernemers optimaal te begeleiden en te ondersteunen bij de uitbouw van hun onderneming.

  Meer info over IOF-TT

  De centrale interface service UGent TechTransfer en de meer dan 25 gedecentraliseerde Business Development Centers ondersteunen onderzoekers in het ontwikkelen van baanbrekende wetenschap om innovatie naar de markt te brengen. Samen met jou kijken ze naar de opportuniteiten die jouw onderzoek biedt, welke valorisatiestrategie de beste optie is, brengen ze jou in contact met mentors en adviseurs, … .  

   

  Ondersteunende informatie over ondernemen

  Venture track

  Business development centers over diergezondheid